|De beste producten tegen spierpijn

De beste producten tegen spierpijn

Spierpijn wordt door veel mensen als een van de meest vervelende pijntjes ervaren. Dit valt onder meer te verklaren door het feit, dat spierpijn vaak een lange tijd aanhoudt. Zeker wanneer je een lange tijd niet gesport hebt, kan de spierpijn enkele dagen blijven hangen. Reden genoeg om middelen tegen spierpijn in huis te halen. Deze middelen kunnen vaak bij een drogisterij of in de supermarkt gekocht worden, waardoor je hier geen doktersrecept voor nodig hebt. De middelen kunnen de spieren verwarmen, waarmee de pijn afneemt. Ook bestaan er middelen die het herstel van spieren bevorderen. Spierpijn is niets meer dan het herstel van de beschadigde spieren door ons lichaam. Als de spierpijn weggetrokken is, zijn de spieren sterker dan voorafgaand aan de spierpijn.

Vergoeding voor middelen tegen spierpijn

Houd er rekening mee dat de kosten voor de aanschaf van middelen tegen spierpijn niet worden vergoed door je verzekeraar. Doordat de middelen zonder doktersrecept zijn aan te schaffen, vallen deze niet onder de basisverzekering van verzekeraars. Gelukkig zijn deze middelen relatief goedkoop. Mocht er sprake zijn van een chronische spierpijn, of bijvoorbeeld pijn in de spieren door reuma, dan worden kosten vaak wel vergoed. In dit geval zal je eerst langs een huisarts moeten gaan om een diagnose te laten stellen. De polisvoorwaarden van je zorgverzekering vertellen je vervolgens welke medicijnen of behandelingen gedekt worden.

Middelen tegen spierpijn kopen bij een drogisterij

Zoals eerder beschreven werd, biedt een drogisterij vaak verschillende middelen tegen spierpijn. Een zeer bekend middel tegen spierpijn is ibuprofen. Dit middel dient na een intensieve inspanning geslikt te worden, waarna de spierpijn binnen een of twee dagen verlicht zal worden. Houd er rekening mee dat dit middel bepaald niet goed is voor de maag. Slik deze pillen dan ook niet iedere keer bij spierpijn, maar enkel wanneer de spierpijn je dagelijks handelen belemmert. Ibuprofen wordt in verschillende sterktes aangeboden. Kies altijd voor de lichtste variant, wanneer je dit middel niet eerder gebruikt hebt en lees de bijsluiter. Ook A. Vogel biedt verschillende middelen, die kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn.

Zalfjes om op de huid te smeren

Naast ibuprofen en pillen van A. Vogel, kun je ook voor een zalfje kiezen. De zalf moet op de spieren gesmeerd worden, om de spieren vervolgens licht te masseren. Het zalfje zal al snel z’n werk doen, wat blijkt uit het brandende en prikkelende gevoel op de spieren. Lees vooraf altijd de bijsluiter en smeer deze zalfjes nooit op kwetsbare plekken. Test het middel op een klein plekje, om te kijken hoe je op de zalf reageert. Het is erg lastig om het prikkelende en brandende gevoel weg te nemen, als de zalf eenmaal op de huid gesmeerd is.

Geef spieren altijd voldoende rust na een intensieve training! Het gebruik van pijnstillers tegen spierpijn kan ertoe leiden, dat men al kort na een vorige training aan een volgende training begint. Dit is onverstandig! Zorg dat de spieren volledig hersteld zijn, om een overbelasting van de spieren te voorkomen.

 

2019-02-28T14:43:16+00:00 28 februari 2019|Geen categorie|

Leave A Comment