|Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Het vinden van de juiste zorgverzekering is niet altijd even gemakkelijk! Is de goedkoopste zorgverzekering altijd de beste keuze? Kun je wellicht beter voor een zorgverzekering met een hogere premie kiezen? Enzovoorts. Gelukkig is het in de afgelopen jaren makkelijker geworden om de meest geschikte zorgverzekering te vinden bij je medische situatie. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Het is belangrijk om ruim voor de jaarwisseling met het vergelijken van zorgverzekeraars te beginnen. Zo weet je zeker dat je tijdig overstapt en volgend jaar van een gunstigere premie of dekking profiteert. Het overstappen naar een andere zorgverzekeraar is maar eens per jaar mogelijk.

Maak gebruik van een online vergelijkingstool

Om het vergelijken van zorgverzekeraars makkelijker te maken, kun je een online vergelijkingstool gebruiken. Er zijn verschillende websites, waarop de mogelijkheid geboden wordt om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vul vooraf in wat je geboortedatum is, hoeveel medische kosten je jaarlijks hebt, enzovoorts. Op basis van deze gegevens kan de vergelijkingstool je huidige zorgverzekering met die van andere verzekeraars vergelijken. Het is raadzaam om altijd zelf nog een handmatige vergelijking uit te voeren bij de drie goedkoopste zorgverzekeringen. Let hierbij in het bijzonder op de dekking die een verzekering je biedt.

Tip: een goede dekking is met name belangrijk wanneer je regelmatig naar een arts of specialist moet!

Sluit een aanvullende zorgverzekering af

Naast de mogelijkheid om een standaardverzekering af te sluiten, kun je voor verschillende aanvullende zorgverzekeringen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende tandartsverzekering. Met een tandartsverzekering worden de kosten voor bijvoorbeeld het vullen van een gaatje, of het laten uitvoeren van een periodieke controle gedekt. Zeker wanneer je regelmatig complicaties aan je gebit hebt, kunnen de kosten voor het laten uitvoeren van de tandartsbehandelingen behoorlijk hard oplopen. Met een aanvullende tandartsverzekering hoef je ze niet zelf te betalen!

2018-05-24T19:03:47+00:00 24 mei 2018|Geen categorie|

Leave A Comment