|Hoe voorkom je fysieke klachten bij een zittend beroep?

Hoe voorkom je fysieke klachten bij een zittend beroep?

Anno 2018 zijn enorm veel bedrijven en werknemers zich bewust van de gevaren bij een zittend beroep. Veel zitten verslechterd de conditie waarin het menselijk lichaam zich bevind enorm. Te weinig beweging brengt veel problemen met zich mee, daarom moeten werkgevers investeren om het personeel in goede conditie te houden.

Welke fysieke klachten kunnen er ontstaan?

De meest voorkomende fysieke klacht is een schrikbarend toegenomen kans op diabetes. Mensen die gemiddeld 8 uur per dag achter hun bureau werken verbruiken enorm weinig energie. Wanneer deze persoon wel veel energie tot zich neemt, door middel van eten, blijft er enorm veel energie over aan het einde van de dag.

Een tweede veel voorkomende klacht is de verslapping van de spieren. Door weinig te bewegen worden de spieren amper meer op de proef gesteld. Ook verslechterd de bloedsomloop waardoor de kans op hart- en vaatziekten toeneemt. De kans op kleine verrekkingen en kleine ziekten nemen ook toe.

Wat kun je als werkgever doen om verzuim tegen te gaan?

Zoals al eerder benoemd in dit artikel worden mensen sneller ziek door te weinig beweging. Werkgevers kunnen een hoop doen om dit verzuim tegen te gaan. Hier zijn echter ook genoeg gratis mogelijkheden voor. Denk aan simpelweg een rondje lopen tijdens de pauze. Dit rondje bevordert de bloedsomloop aanzienlijk, ook is het goed om even kort je hoofd op iets anders te zetten. Een andere oplossing is om de prullenbak in de gang te zetten, of neem is de trap in plaats van de lift. Wees hier creatief mee!

Een ander type klachten zijn de nek en rugklachten. Deze klachten worden meestal gevormd door een verkeerde zitpositie of kijkhoogte. Met behulp van een laptopstandaard kun je de perfecte kijkhoogte afstellen, waardoor de kans op deze klachten aanzienlijk afnemen.

2018-10-03T18:48:45+00:00 3 oktober 2018|Geen categorie|

Leave A Comment