|Wat kan je doen als je een sportblessure hebt opgelopen?

Wat kan je doen als je een sportblessure hebt opgelopen?

Vrijwel iedere Nederlander doet wel iets aan sport tegenwoordig. Of dit nu binnen een team is of individueel, bijna iedereen vindt het lekker om bezig te zijn met zijn gezondheid. Wat voor sport dat is verschilt per persoon. Echter is er ook een nadelige kant aan sporten en dat is de blessures die je kunt oplopen. Afhankelijk van het soort sport, kunnen deze blessures verschillen. Misschien heb je daar recente ervaringen mee. In dat geval ga je bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut om te herstellen van deze blessure. Vaak krijg je dan bijvoorbeeld oefeningen mee zodat je zo snel mogelijk weer pijnvrij bent en het sporten weer kan oppakken. Echter zijn er natuurlijk nog meer acties die je kunt ondernemen als je een sportblessure hebt opgelopen. Welke zijn dat? Een medewerker van Muscle Concepts geeft hierin een aantal adviezen.

Ga naar de fysiotherapeut

De meest logische stap die je gaat zetten bij een sportblessure is het bezoeken van een fysiotherapeut. Dit is een expert op het gebied van lichamelijke klachten, blessures en heeft veel ervaring op hiervan af te komen. Dankzij intensieve begeleiding, passend advies en doelgerichte oefeningen helpt de fysiotherapeut jou zo goed mogelijk om van alle pijntjes af te komen. Door dit op de correcte manier op te volgen, hoef je je geen zorgen te maken dat je nog lang met een blessure zal rondlopen.

De kosten voor een fysiotherapeut worden vrijwel altijd vanuit de basisverzekering vergoed. Met een aanvullende verzekering zou je dan ook nog specifieke beweegzorg kunnen krijgen als je daar behoefte aan hebt. En het leuke van deze constructie is dat je zelf niets hoeft te betalen. Alles wordt geregeld via de zorgverzekering.

Raadpleeg een sportarts

Is de blessure dusdanig ernstig, dan kan je ook overwegen om naar een sportarts te gaan. Vergeleken met een fysiotherapeut heeft deze een achtergrond en vaak meer specifieke kennis over bepaalde blessures. Sportartsen zijn ook in staat om completere onderzoeken uit te voeren en diagnoses te stellen.

Net als bij de fysiotherapeut wordt een bezoek aan een sportarts ook vanuit de basisverzekering vrijwel altijd vergoed. Dit valt namelijk onder revalidatie en veel verzekeraars nemen dat al op in de hedendaagse zorgverzekering. Kijk dus altijd bij je eigen zorgverzekering na hoe dit is geregeld en kom niet onverwachts voor verassingen te staan.

Probeer blessures te voorkomen

Het mooie zou natuurlijk zijn als je nooit een blessure oploopt. Sommige sporters lukt dat ook aardig en zijn nooit geblesseerd. Maar de kans is aanwezig dat je wel is pijntjes kan oplopen of zelfs zware blessures kan krijgen. Om dat in de toekomst te voorkomen zijn er een aantal regels wat je altijd moet doen om het zoveel mogelijk te minimaliseren. Welke zijn dat?

  • Doe altijd een warming-up, ongeacht welke sport je beoefend
  • Doe na het trainen altijd een cooling-down
  • Vraag hulp van een expert als je iets nieuws gaat ondernemen
  • Zorg voor goede sportkleding
2018-12-20T16:22:54+00:00 20 december 2018|Geen categorie|

Leave A Comment