|Wat te doen bij urineverlies?

Wat te doen bij urineverlies?

Urineverlies is erg vervelend en komt vaak voor bij mensen op leeftijd. Urineverlies wordt ook wel incontinent genoemd en betekend dat als wanneer iemand aandrang voelt om te gaan plassen, dat deze persoon het vaak niet op kan houden tot hij of zij bij het toilet aangekomen is. De sluitspier werkt simpelweg niet meer goed en dit zorgt ervoor dat personen met urineverlies deze spier niet meer goed onder controle hebben.

Wanneer u vermoed dat u incontinent wordt

Wanneer u het vermoeden hebt dat u incontinent aan het worden bent is het verstandig om de huisarts een bezoekje te brengen. Het kan zijn dat het urineverlies van korte duur is, echter kan het nooit kwaad om langs de huisarts te gaan. De huisarts kan aanraden om oefeningen te gaan doen, of een met een bepaalde gewoonte te stoppen. Ook kan de huisarts aanraden om incontinentiemateriaal te gebruiken. Dit materiaal vangt eventuele urineverlies op, waardoor u met een gerust hart op pad kunt.

Tips voor wanneer u aan incontinentie lijdt

  • De blaas kan getraind worden door uw plas op te houden. Probeer dus wanneer u aandrang voelt om dit even op te houden.
  • Stop met roken. Roken is niet de veroorzaker van incontinentie, echter kan roken de gevolgen wel extra vervelend maken. Doordat rokers meer hoesten kan dit de druk op de blaas verhogen, extra veel urineverlies dus.
  • Doe zo af en toe bekkenbodemspier oefeningen. Door deze spier te trainen kunt u het probleem drastisch verminderen en in sommige gevallen zelfs verhelpen. Voor deze oefeningen kunt u informatie vragen aan een dokter of fysiotherapeut.
  • Informeer de verzekering. Wanneer u last heeft van urineverlies dat langer duurt dan 2 maanden en dit uw leven enorm verstoort, dan kunt u een vergoeding vragen bij uw verzekering. Dit wordt gedekt door de basisverzekering.
2018-05-24T18:53:38+00:00 24 mei 2018|Geen categorie|

Leave A Comment