|Wordt een traplift gedekt door de zorgverzekering?

Wordt een traplift gedekt door de zorgverzekering?

Senioren zullen steeds meer moeite hebben met hun alledaagse bezigheden. Naarmate zij ouder worden, kan het bijvoorbeeld erg lastig worden om een trap omhoog te komen! Om te voorkomen dat senioren in zo’n situatie direct naar een gelijkvloerse woning moeten verhuizen, kan een traplift de uitkomst bieden. Bekijk de website van een producent van trapliften, om te zien welke mogelijkheden er tegenwoordig worden aangeboden. Vaak kan de traplift helemaal op de vorm van de trap in huis worden aangepast. Hoe zit het echter met de kosten voor een traplift? Moet je deze volledig zelf betalen?

Zorgverzekering vergoedt vaak niets bij een traplift

Bij het plaatsen van een traplift worden de kosten hiervoor doorgaans niet door de verzekeraar gedekt. Wel worden behandelingen om klachten aan gewrichten te voorkomen gedekt door de zorgverzekering. Denk bijvoorbeeld aan behandelingen bij een fysiotherapeut, medicijnen om de klachten aan je rug of nek te verzachten, enzovoorts.

In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering vind je precies welke kosten wel, of juist niet worden vergoed door de verzekeraar. Het kan verstandig zijn om behandelingen tot een volgend jaar uit te stellen, als je van plan bent om aan het eind van het jaar voor een andere zorgverzekering te kiezen.

Vergoeding aanvragen voor een traplift

Hoewel de zorgverzekeraar doorgaans geen vergoeding aanbiedt voor het laten plaatsen van een traplift, doen andere organisaties dat wel. Ga bijvoorbeeld eens langs bij het WMO-loket van je gemeente. Het is afhankelijk van je persoonlijke situatie en de richtlijnen die binnen de gemeente zijn gesteld, welke vergoeding je kunt krijgen. Naast de mogelijkheid om het WMO-loket te bezoeken, kun je ook nagaan of je in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit het PGB (Persoonsgebonden Budget). Op internet vind je hier meer informatie over.

2018-08-06T10:00:54+00:00 6 augustus 2018|Geen categorie|

Leave A Comment